Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Bayraktar, Altınekin’de tohum eleme tesisi açtı


​-Bayraktar, Altınekin'de tohum eleme tesisi açtı

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Türkiye'nin her tarafında kadın çiftçilerimizi eğitmeye başladık. Hızlı bir şekilde göç veriyoruz. Tarım, kadınlara kalmaya başladı"

-"Eğer kadın çiftçilerimize tarımı öğretemezsek, tarımda verimliliği yakalayamayız"
-"Ziraat Odaları teknik elemanlar istihdam ederek, hızlı şekilde bilgiyi çiftçiye ulaştırmaya başladı"
-"Sadece KOP değil, sulamaya yönelik diğer bütün projelerin bir an evvel bitirilmesini önemsiyoruz"

Konya – 18.09.2014 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin her tarafında kadın çiftçilerimizi eğitmeye başladıklarını bildirerek, "Hızlı bir şekilde göç veriyoruz. Tarım, kadınlara kalmaya başladı. Eğer kadın çiftçilerimize tarımı öğretemezsek, tarımda verimliliği yakalayamayız" dedi.
Ayçiçeği hasadı için Konya'nın Altınekin ilçesine gelen Bayraktar, Ziraat Odası Tohum Eleme Tesisi'nin açılışını yaptı, Ezme-Yem Ünitesi'nin de temel atma törenine katıldı.
Bayraktar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarımda verimliliğin çok önemli olduğunu söyledi.
Tarımda ilerlemenin sağlanabilmesi için başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere, kendilerine de büyük görevler düştüğünü aktaran Bayraktar, "Çiftçiye bilgiyi veremez ve yeni gelişmelerden haberdar edemezseniz, tarım teknolojisi ve tekniğine dair bilgi veremezseniz, verimliliği yakalamanız mümkün değildir" diye konuştu.

-Tarımda eğitim dönemi-

Bayraktar, Ziraat Odalarının teknik elemanlar istihdam ederek, hızlı şekilde bilgiyi çiftçiye ulaştırmaya başladığını ifade etti.
TZOB, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle proje geliştirdiklerini ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin her tarafında kadın çiftçilerimizi eğitmeye başladık. Hızlı bir şekilde göç veriyoruz. Tarım, kadınlara kalmaya başladı. Eğer kadın çiftçilerimize tarımı öğretemezsek, tarımda verimliliği yakalayamayız. Bunun bilinci içinde eğitimleri veriyoruz. Her iki bakanımızla da gidip, kadın çiftçilerimize sertifikalarını veriyoruz. Genç çiftçilerimize yönelik eğitim programını da başlattık. Türkiye'nin her tarafında genç çiftçilerimizi eğiteceğiz. Bunu fevkalade önemsiyorum. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptığımız proje kapsamında araştırma enstitülerini eğitim merkezi haline getirdik. Buralarda uzmanlarımızca çiftçilerimize eğitim verilmeye başlandı."

-Sulama yatırımları ürün çeşitliliğini artırır-

Konya Ovası'nda basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaşmasından memnun olduğunu vurgulayan Bayraktar, bölgedeki sulama faaliyetlerinin verimliliği ve ürün çeşitliliğini artıracağına dikkati çekti. 
Bayraktar, bu kapsamda Konya Ovası Projesi'ne (KOP) önem verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Sulama kanallarıyla beraber bir an evvel bitirilerek, devreye girmesi, üreticilerimizin elektrik maliyetlerini de aşağıya çekecektir. Bu bölgenin üreticileri, kullandıkları yer altı sularının her yıl bir miktar aşağıya inmesi nedeniyle yüksek bir maliyetle karşı karşıya. Bu enerji maliyetinden de bu üreticilerimizi kurtarmamız lazım. Sadece KOP değil, sulamaya yönelik diğer bütün projelerin de bir an evvel bitirilmesini önemsiyoruz."
Programa, TZOB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, oda başkanları ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu