Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Bayraktar'dan; Kurban Bayramı mesajı


​-Kurban Bayramı mesajı…

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Yaşadığımız terör ortamında, birliğimizin, beraberliğimizin, bütünlüğümüzün simgesi olan bayram günleri, tüm İslam

alemine huzurun geldiği günler olsun"

-"Ülkemizde ihtiyacı rahatlıkla karşılayacak kurbanlık var"

-"Henüz kurbanlık almamış vatandaşlarımız, 'hayvan bulamayacağız' diye endişe etmesin, kurbanlıkta herhangi bir sıkıntı yoktur"

-"Kurbanlık kesimi mutlaka tecrübeli kişilerce yapılmalı"

-"Etler henüz kesim sıcaklığında iken poşetlerde buzdolabına veya hava alamayacak durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmamalıdır"

 

Ankara – 22.09.2015 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ülkemizin son 2 aydır terör eylemlerine maruz kaldığını, çok sayıda asker, polis ve korucumuzun şehit düştüğünü, İslam dünyasının da barışa hasret kaldığını bildirerek, "Yaşadığımız terör ortamında, birliğimizin, beraberliğimizin, bütünlüğümüzün simgesi olan bayram günleri, ülkemize ve tüm İslam alemine huzurun geldiği günler olsun" dileğinde bulundu.

Bayraktar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramları büyükleri ve küçükleri sevindirme, küskünleri barıştırma, hataları affetme, muhtaçlara el uzatma, yardımda bulunma günleri olarak görmenin Kurban Bayramı gibi paylaşmanın simgesi olan günlerde, daha da bir anlam kazanacağını vurguladı.

 

-Büyükbaşta 1,5 katı, küçükbaşta 1,7 katı kurbanlık var-

 

TZOB'un iller bazında yaptığı araştırmalara göre, Kurban Bayramlarında kesilen ortalama büyükbaş kurbanlık sayısının 1,5, küçükbaş kurbanlık sayısının 1,7 katı kurbanlık bulunduğu bilgisini veren Bayraktar, "Bilindiği üzere bu yıl da kurbanlık ithal edilmemiştir. Ülkemizde, üreticilerimizin elinde ihtiyacı rahatlıkla karşılayacak kurbanlık vardır. Henüz kurbanlık almamış vatandaşlarımız, 'hayvan bulamayacağız' diye endişe etmesin, kurbanlıkta herhangi bir sıkıntı yoktur" değerlendirmesini yaptı.

Kurban kesim işleminin mutlaka tecrübeli kişilerce yapılması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Kesim işlemi, tecrübeli kişiler tarafından yapılmazsa, hayvan strese giriyor ve et kalitesi düşüyor. Acemi kişilerin kesim yapması tehlikelere de neden oluyor. Bu kişiler, hem kendilerine, hem yardımcılarına hem de çevredekilerine zarar verebiliyor. Acemi kişilerin yaptığı kesim işlemi aynı zamanda hayvana eziyet verilmesine de neden olabiliyor.

Hayvan kesimi yapılan alanlarda oluşacak atıkların yol açacağı çevre kirliliğine yönelik tedbirler, mutlaka sıkı şekilde alınmalıdır. Halk sağlığına yönelik olası riskler ancak böylelikle bertaraf edilebilir.

Kurban etlerinin muhafazası konusu da önemli. Etler, parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklenmeli, 5-6 saat sonra da buzdolabına kaldırılmalıdır. Etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşetler içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmamalıdır."

Şemsi Bayraktar, tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak, bayramın milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu