Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Bozkır'da KOP istişare toplantısı yapıldı


​Bozkır Belediyesi düğün salonunda, KOP İdaresi tarafından, kırsal dezavantajlı konularda tarımsal kırsal kalkınmaya yönelik model geliştirilmesi ve elma, kiraz, üzüm ve çilek meyvelerinde değer zinciri analizi, araştırma ve etüt projesi hakkında istişare toplantısı düzenlendi.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır'daki kurum idarecileri, muhtarlar ve yerel halkın katıldığı istişare toplantısında, Bozkır'da ürün bazında hangi üründen daha çok verim alınacağının belirlenmesi ve bu ürünlerin bölgede yaygınlaştırılması için ne tür desteklerin verilebileceği anlatıldı.

Bozkır'ın 5 yıllık süre içerisinde sulama projelerinden 5.5 milyon lira yararlandığını vurgulayan KOP İdaresi yetkilileri, önümüzdeki süreçte bu miktarın artmasını temenni ettiklerini belirtti.

Aynı zamanda Bozkır'ın arıcılıkta 196 işletme, 14.800 kovanla Konya'da birinci olduğunu vurgulayan yetkililer, arıcılıkta bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra yapılan anket çalışmasıyla, ilçede yapılması istenilen hayvancılık alanındaki faaliyetler, meyvecilik ve tarım ürünleri alanındaki faaliyetler belirlendi.

İstişare toplantısında konuşan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, "Geçtiğimiz aylarda kooperatifleşme genel müdürlüğümüzü Bozkır'da ağırlayarak Bozkır'ın kooperatifleşmesi anlatıldı, istişare edildi. Bugün de yine söylüyorum, gerek tarımda, gerek hayvancılıkta, gerek enerji sektöründe, hangi sektör olursa olsun kooperatifleşmeyle Bozkır daha da gelişecek, geleceğe emin adımlarla ilerleyecektir. Bu konuda, Bozkır Belediyesi olarak üzerimize düşen görev neyse, her daim yapmaya hazırız. Üreten, istihdam sağlayan, ekonomiye katkı sağlayan hemşehrilerimizin, bugün de olduğu gibi yarın da yanında olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda tüm hemşehrilerimizden, tekel olarak değil, kooperatif bünyesinde faaliyet göstermesini temenni ediyorum. Bu vesileyle bugün yapılan istişare toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu