Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Bağ-Kurlulara prim indirimi hayırlı olsun!


​Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, Tarım Bağ-Kurlularının uzun zamandır bekledikleri pirim indiriminin yürürlüğe girdiğinin haberini gazetemiz aracılığıyla çiftçilere müjdeledi.

Bağ-Kur Primlerindeki 5 baz puan indirimini gazetemize değerlendiren Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, Başta esnaflar olmak üzere, şirket sahipleri, muhtarlar ve tarım alanlarında çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Bağ-Kur ödemelerinde 5 baz puan indirim uygulandığı haberi diğer Bağ-Kurlular gibi çiftçi Bağ-Kurlularımız açısından da önemliydi dedi.

Başkan Köse, 1 Ekim'de yürürlüğe giren bu uygulamadan geçmişe dönük prim borcu olmayanlar ve borcunu ise 31 Ekim'e kadar ödemiş olanlar yararlanabileceğini ve 5 puanlık indirim sağlayacak karardan yararlanacak esnafın ve tarım Bağ-Kurlularının şartnamede belirlenen kuralları taşıması gerekiyor. Prim borcu olanlar hem taksitlendirme hem de 5 baz puan indiriminden yararlanmış olacaklarını söyledi.

BAĞ-KUR'LULAR HER YIL BİN TL DAHA AZ ÖDEYECEKLER

Şirket ortakları, köy ve mahalle muhtarları, tarım Bağ-Kurluları ve milyonlarca esnaftan alınan Bağ- Kur primleri ekimden geçerli olmak üzere yüzde 34.5'ten yüzde 29.5'e inecek. Düzenlemeyle birlikte asgari ücret üzerinden her yıl en az bin lira daha az prim ödemesi avantajı sağlanacak. Bağ-Kurlular 2016'da bin 647 lira ile 10 bin 705 lira arasında kendi belirledikleri kazanç rakamı üzerinden prim ödüyorlardı. 5 puanlık indirimle en düşük kazanç üzerinden prim ödeyenler aylık avantajı 82.35 lira olurken, yıllık avantaj tutarı 988 liraya çıktı.

PİRİM BORCU OLMAYAN UNUTULMADI

İsteğe bağlı sigortalılar da Bağ-Kurlular gibi 4-b statüsünde prim ödeme imkanı bulunuyordu. Kendi primi düzgün ödeyenler 5 puanlık indirimden SGK'ya başvuru yapmadan sistem üzerinden otomatik yararlanacak denildi.

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Köse, Bağ-Kurlulara yapılan 5 baz puanlık indirimin tüm Bağ- Kurlulara ve Tarım Bağ-Kurlularımıza hayırlı olmasını diledi.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu