Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Batı Toroslar bitki zengini


​Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Beyşehir, Seydişehir ve Bozkır havzasının yer aldığı Batı Toroslar'da dünyanın hiçbir yerinde olmayan 3 bine yakın bitki tespit edildiğini belirtti.

Şahin, Beyşehir'de yaptığı açıklamada, Anadolu coğrafyasının dünyanın en zengin endemik bitkisine sahip coğrafya olduğunu belirtti. Bu coğrafyanın da bitki yönünden en zengin bölgesinin Batı Toroslar olarak adlandırılan Beyşehir, Seydişehir ve Bozkır havzası olduğunu anlatan Şahin, şu anda dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan 3 bine yakın bitkinin Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde görevli akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından tespitinin yapıldığını söyledi. 

Bunların içinde ilaç sektörüne kazandırılabilecek çok fazla bitki olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti: "Bunları ıslah edip arındırıp, türlerini geliştirip, çiftçilerimize teslim edeceğiz. Çiftçilerimizin bunları ekmelerini, kendileri bu ürünlerden kazanç elde ederken, ülkemize rant katmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Üniversitelerin vazifesi bilgi toplamak, bilgiyi üretmek, ürüne dönüştürmek ve tüm ilgililere yaymak. Bunun gayreti içindeyiz."

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu