Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Kar çiftçinin yüzünü güldürdü


​Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, Bozkır'da kar yağışını dört gözle bekleyen çiftçilerin sevindiğini söyledi. Köse, aralıklarla yağan yoğun kar yağışı ürün verimi açısından da oldukça faydalı olacağını ve ürünün kalitesinin de artacağına vurgu yaptı.

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse,  kar yağışı ile ilgili gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Bozkır'da etkili olan kar yağışının beklenenin üzerinde olmasına çiftçilerle birlikte sevindiklerini belirtti.

Yeni yıl girmeden önce Bozkır'a başlayan ilk kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirten Köse, "2017 yılına ilk girdiğimiz günlerde de ilçemizde yoğun kar yağışı devam etmiştir. Çiftçilerimiz için bu yağan kar yağışları oldukça iyi oldu. Dağlardaki karların suyu göletlerde toplanıyor. Bu göletler sayesinde kuraklık olmaz, çiftçiler de ilerleyen dönemde su sıkıntısı çekmez." dedi.

Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, "Meyve ağaçları olan çiftçiler için bu yağışlar çok iyi oldu. Bu kar yağışı, ürünlerin kalitesini artırır. Bu yağışlarla çiftçilerin fidanları ve tarım arazilerini sulamasına gerek kalmadı. Yağışın meyvecilik ve tarım anlamında çiftçilere artısı olacak. İki, üç aydan beri yağmur yoktu. Yağmur suyu gelip gider ama kar yağışı, çiftçiler için çok daha iyi oldu. Kar suları toprağın en alt tabakasına kadar iniyor. O açıdan kar yağışının devam etmesi çiftçiler için iyi oldu."

Kar yağışının fazla olmasının da bazı sıkıntıları beraberinde getirebileceğine dikkati çeken Köse, kar yağışının ardından beklenen yağmurunda aralıklarla yağdığını ve karların yavaş yavaş erimesine neden olduğunu sözlerine ekledi.

"ÇİFTÇİ, YIL BOYUNCA GÜLECEK"

Başkan Köse: "Çiftçi, yıl boyunca gülecek. Bozkır'a yağan yoğun kar, çiftçi için çok faydalı oldu ve çiftçimizi çok sevindirdi. Bu kar, ekilmiş buğday, arpa gibi hububatlar için ve meyve ağaçları için de çok iyi; toprağı kabartıyor, birçok mineral sağlıyor ve birçok zararlı hayvanı öldürüyor. Kar, şuan toprağa gübre gibi" ifadesini kullandı.

Öte yandan Bozkır Ziraat Odası başkanı Ali Köse sözlerine son verirken, 2016 yılının son günlerinde başlayan ve 2017 yılının ilk günlerinde de devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bereketli bir yıl olacağını ümit ettiklerini belirtti. Köse, çiftçilerimiz ile vatandaşlarımızın da sel ve afata karşı tedbirli olmalarını, can ve mal kaybı yaşanmaması içinde dua ettiklerini söyledi.


0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu