Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Organik Bozkır Karpuzu satışa sunuldu.



Konya'nın Bozkır ilçesinde ilçeye bağlı Karayahya ve Yolören mahallerinde yetişen karpuzlar üreticiler tarafından ilçe merkezinde satışa sunuldu.


Bozkır Karpuzunun yetiştiği mahallelerde tarım sulaması olmamasından dolayı kıraçta yetişen yerli karpuzların lezzeti satışında büyük rağbet oluşturuyor. İlçe merkezinde ve Cuma günü kurulan ilçe pazarında satışa sunulan ürünler ekonomik olarak ilçe içinde tüketilmekte.



Bozkır Yolören Mahallesi sakinlerinden üretici Abdullah Çınar Karpuz tarlasında yaptığı açıklamasında "Bölgemize has olarak yetiştirilen ve kıraç alanda organik olarak yetişen karpuzlarımız lezzet bakımından ilçemizde ki talebi ancak karşılıyor.

Karpuzlarımız tamamen doğaldır, gübre vs gibi yardımcı katkıları yoktur ve bu yüzden büyüklük açısından standart boydadır ancak dediğimiz gibi lezzeti yönüyle ve sulu olmasından dolayı büyük beğeni toplamaktadır.

Devletimiz tarımsal anlamda desteklerse ilçemizde daha fazla üreticimiz karpuz üretimine yönelirse, ilçemizde Bozkır karpuzu hem bir marka değeri oluşturur hem de yöre halkına ekonomik kazanç sağlar" dedi.



0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu