Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Yalıhüyük'te Elma Rekoltesi 200 Ton


Konya'nın Yalıhüyük ilçesinde Yalıhüyük İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamalara göre 2 bin dekar alanda ekili bulunan elma ağaçlarında 200 ton elma üretildiği bildirildi.

Çevre ilçelerde de yapılan sezon sonu elma hasadının ardından Yalıhüyük'te de rekolteler de ortaya çıktı.

Yalıhüyük'te 2 bin dekar alanda ekili bulunan elma ağaçlarında 200 ton elma üretildiği bildirildi.

İlçe Tarım Müdür vekili Mevlüt Semerci Elma rekoltesi ile ilgili olarak verdiği bilgilerde;''Yalıhüyük ilçemiz alternatif ürün yetiştiriciliği olarak meyveciliğin yapıldığı yerlerden biridir. Ortalama 2.bin dekar alanda elma yetiştiriciliği yapılmaktadır. Fakat üreticilerin Pazar sıkıntısı yaşamaları sebebiyle Elma Bahçeleri azalmaktadır.

Yalıhüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından Erken Uyarı Sistemi ile üreticilerimize hastalık – zararlılar ile ilgili mücadele zamanlarında sms ve ilan yoluyla üreticilere bilgilendirilmiştir. Bunun sonucunda pazara uygun kalitede, albenisi yüksek, hastalık ve kurt zararı daha az olan standartlarda elma üretimi sağlanmasına yardımcı olmuştur.

İklim şartlarının da uygun gitmesi sebebiyle üreticilerin elde ettikleri verimden ve kaliteden memnun olduklarını bildirmişlerdir. İlçemizde 2017 Üretim sezonunda ortalama 200 Ton elma üretilmiştir. Elmalar, meyve suyu fabrikasına, iç pazar ve İlçemizde bulunan soğuk hava deposunda depolanarak değerlendirilmektedir.''dedi.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu