Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

ZİRAAT ODASI BAŞKANI KÖSE'DEN 10 KASIM MESAJI


​​Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Köse mesajında, "Osmanlı devletinin dört bir yanı düşman tarafından işgal edilmiş ve halk umutsuzluğa düşmek üzereyken Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk, gerek Trablusgarp'ta gerek Çanakkale'de gerekse Kurtuluş Savaşı'nda büyük kahramanlık göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasıyla birlikte milli üretim modelinin benimseyen Atatürk, çiftçilerimiz için söylediği 'Köylü milletin efendisidir' sözü toprağa ve çiftçimize verdiği değeri göstermektedir. 'Milli ekonominin temeli tarımdır' diyen Atatürk, 'Bir defa, memlekette topraksız çiftçi bırakılmamalıdır. Bundan daha önemli olanı ise bir çiftçi ailesini geçindirebilen toprağın hiçbir sebep ve suretle bölünemez bir nitelikte olması, büyük çiftçi ve çiftlik sahiplerinin işletebilecekleri arazi genişliği, arazinin bulunduğu memleket bölgelerinin nüfus yoğunluğuna ve toprağın verim derecesine göre sınırlandırılması lazımdır.' Diyerek toprağın ne şekilde işletilmesi gerektiğine dikkat çekmiştir.

Tüm çiftçilerimiz adına Türkiye'nin temellerini atan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yılında rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu