Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Gazze’deki katliamı kınıyoruz


-Gazze'deki katliam…

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması Filistin'i ve İslam dünyasını derinden yaralamış, İsrail'in katliamına ortam hazırlamıştır"

-"Eğer dünyada bir barış isteniyorsa, bu barış Kudüs'ten, Filistin'den başlar"

-"Kimse, tüm Müslümanların göz bebeği olan Kudüs'e yönelik böyle bir hareketin, tüm İslam âleminde infiale sebep olacağını unutmasın"

Ankara – 15.05.2018 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini İsrail'in başkenti olarak tanıdığı Kudüs'e taşımasının Filistin'i ve İslam dünyasını derinden yaraladığını, İsrail'in Gazze'de gösteri yapan Filistinlilere yönelik katliamına ortam hazırladığını bildirdi.

Bayraktar, İsrail'in Gazze'deki katliamıyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin dünyadaki 1,6 milyara yakın Müslümanı "yok sayarak" Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini Müslümanlar için mübarek bir ay olan Ramazan'a iki gün kala bu şehre taşımasının Kudüs'ün statüsüne vurulan bir darbe olduğunu belirtti.

Dünyadaki hiçbir Müslümanın bu karara razı olmasının beklenemeyeceğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını açıkça ihlali demektir. Kutsal bir şehir olan Kudüs'ün statüsüne saldırı öncelikle Müslüman dünyasına bir saldırıdır. Kimse, tüm Müslümanların göz bebeği olan Kudüs'e yönelik böyle bir hareketin, tüm İslam âleminde infiale sebep olacağını unutmasın. Akıldan çıkarılmasın ki eğer dünyada bir barış isteniyorsa, bu barış Kudüs'ten, Filistin'den başlar."

Bayraktar, tüm İslam dünyasının bu karara karşı birlik içinde hareket etmesi, ABD'yi bu kararından vazgeçirmesi gerektiğini de belirtti.

Şemsi Bayraktar, Gazze'deki İsrail katliamını şiddetle kınarken, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu