Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Önümüzdeki Hafta Bölgemizde Sıcaklıklar Düşecek.


Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü 
Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) tarafından yapılan bildirime göre  bölgemizde beklenen Meteorolojik Hadise Hava sıcaklıklarının azalacağı ve yağışların önümüzdeki bir hafta boyunca bölgemiz genelinde yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor!

05.05.2018 Cumartesi gününden itibaren genellikle öğleden sonraları meydana gelecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar bölgemiz genelinde (Konya, Karaman, Niğde ve Akasaray) yer yer etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ise 6 Mayıs Pazar gününden itibaren kademeli olarak (5 ila 8 °C) azalacağı ve önümüzdeki hafta boyunca bölgemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenmektedir.

Bu mevsimde görülen ve genellikle öğleden sonraları meydana gelen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte yerel dolu yağışı ve yıldırım riskiyle birlikte kısa sürede meydana gelen kuvvetli sağanaklar ani sel ve su baskınlarına yol açabilir. Vatandaşlarımızın yağışın olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla günlük hava tahminlerini ve meteorolojik uyarıları takip etmelerinde fayda bulunmaktadır.

Başlama – Bitiş Zamanı        
05/05/2018 12.00 Lokal  -  11/05/2018 23.00 Lokal

Oluşması Muhtemel Riskler
Ani sel - Su Baskını - Yıldırım - Dolu yağışı - Ulaşımda Aksamalar

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu