Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Bozkır’da Bozkır Balı için Projeler devam ediyor.


Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırladığı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteklediği projeler ile bölge arıcılarına destekler devam ediyor.

Haberin tüm Fotoğrafları !!!

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelince hazırlanan KOP İle Sağlıklı Hayat Arılı Yaşam Projesi KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından destekleniyor. Bu proje kapsamında bölgedeki arı yetiştiricilerine arı ürünlerinin muhafazasını sağlayan derin dondurucular sahiplerine teslim edildi.

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen proje teslim programında derin dondurucu hibesine almaya hak kazanan 35 arıcıya Derin Dondurucularını, Bozkır Kaymakamı Fahri Onay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Öncü ve Ürün ihalesini alan Bozkırlı işletme sahibi Osmanlı Çarşı Mağazaları sahibi Nurettin Yılmaz teslim etti.

Arı ürünlerinin kalite ve verimini arttırmaya katkı sağlayacak olan projede sona yaklaşıldı. Bugüne kadar proje kapsamında amaçlanan doğrultuda arıcılara toplamda;

2100 adet polen ve propolis tuzaklı kovan

35 adet polen eleği

35 adet sır alma tezgahı ve bal hunisi

35 adet bal süzme makinesi

35 adet bal dinlendirme kazanı

35 adet bal eritme kazanı

700 adet 5 çerçeveli ruşet kovan

35 adet ana arı üretim seti 70 adet larva transfer kaşığı

35 adet derin dondurucu

35 adet 5kw güneş enerjisi paneli teslim edildi.

Üreticilere önümüzdeki günlerde arıcı barakaları ve taşınabilir termoslar teslimleri gerçekleştirilerek proje tamamlanmış olacak. Proje kapsamında teslimi yapılan ekipman ve malzemelerin toplam bedelinin %70'ini KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı hibe olarak, kalan miktar olan %30 ise çiftçimizin katkı payı olarak sağlanmıştır.

Asırlardan bu yana kaliteli ve kendine has rehası ile nam yapmış Bozkır Balının hak ettiği değere kavuşmasını sağlayacak yeni proje ve çalışmaların da yapıldığı bilgisini İlçe Müdürlüğünden öğrendik. Gerçekleştirilen faaliyetlerde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İlçemizde katma değeri yüksek ürün elde eden üretici sayısının artması ve Bozkırın ülke genelinde adı geçen sayılı bal üretim merkezlerinden birisi haline gelmesi temennisiyle...

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu