Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Torosların Domuz Sorunu için Bölge Stklarından girişimler


Torosların STK temsilcileri Torosların Domuz sorunu için Konya İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Fevzi Tosun'u ziyaret etti. 

Daha önce sitemizde Torosların Domuz Sorunu başlıklı haberimizde ki  Bozkır'ın Stkları irdeledi. 

Bozkır ve Çevresi STK'ların yaptıkları ziyaretler sonrasında şu şekilde "Her zaman olduğu gibi mevzuatlara takıldık. Fevzi Bey'in yönlendirmesi ile Avcılık Ve Yaban Hayatı Şube Müdürü  Musa Çelik'i ziyaret ettik. 

Burda da domuz avcılığı ile ilgili mevzuatları irdeledik. Musa Bey daha sonra Avcılık ve Yaban Hayatı Bölge Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin Bey'le hep birlikte konuyu enine boyuna irdeledik. En sonunda Valiliğin Özel İdare desteği ile köylülere kuyruk başı avlama günlerinde beşer adet avlanabilmesin de karar verildi. 

Bölge Müdürü,  durumu İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne ileteceklerini belirtti.  Valilik bu başvurumuzu olumlu bulursa köylüler hem para kazanacak hem de domuz zararlılarından biraz olsun kurtulacaklar" açıklamalarda bulunuldu. 

Kurum ziyaretlerini Bozkır Küçükhisarlık Mahallesi (Köyü) sakinlerinden Mithat ARI, Bozkır Çağlayanlılar Derneği Başkanı Mustafa Kızılkaya, Konya Hadimliler Derneği Başkanı  Zeki Kıvrak, Hadim Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı  Mustafa Orhan, SorkunDer Başkanı Hüseyin Çetin gerçekleştirdi. 

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu