Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Bozkır Kooperatiflerinden, İzmir Kooperatiflerine tarımsal inceleme


Konya'nın Bozkır ilçe merkezi ve ilçeye bağlı mahallelerde faaliyet gösteren Tarımsal Kooperatifleri tarafından İzmir yöresine tarımsal inceleme gezisi gerçekleştirildi.

Konya Ovası Projesi (Kop) tarafından finanse edilen ve Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen tarımsal inceleme gezisiyle İzmir Yöresinde faaliyet gösteren büyük ölçekli Tarımsal Kooperatifler yerinde incelenerek Bozkır'da faaliyet gösteren kooperatiflerinin örnek model almasının amaçlandığını belirten İlçe Tarım Müdürü Salih Öncü yapmış olduğu açıklamada "İlçemizde Tarımsal Kalkınma anlamında faaliyet gösteren 9 adet Kooperatif bulunmaktadır, bu kooperatiflerin daha aktif ve etkin bir şekilde tek bir çatıda toplanabilmesi için kurumumuz bir çalışmaya imza attı.

Tabi farklı birden fazla kurumun tek bir çatıda birleşebilmesi için bu tarz girişimlere örnek olmuş kooperatiflerin örnek model olarak yerinde gösterilmesi gerekiyordu.  Bu kapsamda Kop desteğiyle Kooperatif Temsilcilerimizin, Kurum Teknik ekibinin ve Ziraat Odası temsilcisinin katıldığı bir heyetle İzmir bölgesindeki kooperatifler ziyaret edildi.

Proje kapsamında Tire Süt Kooperatifi, Bademler Kooperatifi, Kızılyaka Kooperatifi ve İğdeli Kooperatifinde ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretler sırasında Kooperatiflerin yaşam döngüsü ve üretim çalışmaları hakkında tam detaylı bilgiler alındı.

Umuyoruz ki Bozkır Kaymakamlığı öncülüğünde ileri ki günlerde Kooperatiflerimiz tek bir çatıda toplanarak etkin bir üretim ve bölgesel kalkınmanın lokomotifi olacaktır" dedi.

 

 

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu