Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Başkan Öztürk “Umuyoruz ki Devletimiz her zaman olduğu gibi çiftçimize destek olacaktır”


Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk bölge genelinde etkinli olan yağışlar sonrası oluşan Dolu felaketi dolayısıyla yayınladığı mesajda "Devletimiz her zaman olduğu gibi çiftçilerimize destek olacaktır" dedi.

Başkan Öztürk Bozkır Ziraat Odası çalışma alında yer aldığını belirttiği Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde çok sayıda çiftçinin yaşanan dolu afeti dolayısıyla mağdur olduğunu belirtti. Yaşan dolu olayı sonrasında Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük ilçe Tarım Müdürlükleri ile irtibata geçildiği ve Müdürlüklerinin mahalle muhtarlarıyla alanda incelemelerde bulunduğunu belirterek, afet sonrasında ivedilikle mahallelerde incelemelerde bulunan tüm ilçe tarım personel ve müdürlerine teşekkür etti.

Başkan Öztürk yayınlamış olduğu mesajında "Odamızın sorumluluk alanında yer alan Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde yaşanan afet sonrasında çok sayıda çiftçimizin emeği olan tarımsal alanlar ve ürünleri büyük zararlar gördü.

Bölgemiz kırsal bölge olmasından dolayı üreticiler küçük alanlarına tarım sigortası yaptırmıyorlar. Bu dolu afeti sonrasında tarımsal sigorta yapılmasının önemi görülmüş oldu. Ancak bölgemizde yer alan ve bu yaşanan afetten zarar gören çiftçilerimizin %90'ı sigortasız olduğu için ekmiş olduğu meyve sebzeleri büyük zarar gördü.

Bozkır Ziraat Odası olarak önceki dönemlerde de olduğu gibi bölge genelinde yaşanan bir afet olmasından dolayı sigorta yaptırmamış olan çiftçilerimizin de zararları devletimiz tarafından desteklenecektir diye düşünüyoruz. Üreten çiftçimizin bu tarz afetlerde tek dayanağı devletimizdir.

Mahallelerimizde yaşanan afet sonrasında Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük ilçe Tarım Müdürlüklerimiz zarar gören mahallelerimizde tespitler yaparak, tutulan tutanakları Tarım Bakanlığımıza gönderecektir. Umuyoruz ki Bakanlığımızda bu çiftçilerimizin zararının karşılanmasını sağlayacaktır" dedi.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu