Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Büyükşehir Tarımsal Eğitimlerle Çiftçiye Katkı Sağlıyor


Yeni Büyükşehir Yasası sonrası çiftçilere yönelik tarımsal desteğini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçi eğitimlerine de büyük önem veriyor. Büyükşehir, 2015 yılından bugüne 31 ilçenin tamamında 116 bin çiftçiye ve öğrenciye çeşitli konularda eğitimler verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında yaptığı eğitimlerle çiftçilerin güvenli gıda üretimine desteğini sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Konya tarımımın ve hayvancılığının gelişmesi için desteklerinin artarak devam ettiğini belirterek, ilçelere gerçekleştirilen önemli yatırımlar ve tarımsal desteklerin yanında çiftçi eğitimlerine de büyük önem verdiklerini söyledi.

Tarımsal eğitimler kapsamında Konya çiftçisine yerinde, teorik ve uygulamalı eğitimler verdiklerinin altını çizen Başkan Altay, 2015 yılından itibaren verilmeye başlanan tarımsal eğitimler ve yürütülen sosyal projeler kapsamında bugüne kadar 31 ilçede 116 bin çiftçiye eğitim verildiğini söyledi. Başkan Altay, sadece 2019 yılının ilk altı aylık döneminde 26 ilçede 10 binin üzerinde çiftçiye ve öğrenciye ulaşıldığını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal eğitimlerle birlikte tarıma yönelik sosyal projeler de hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Altay, ilköğretim öğrencileri için Çevreci Nesiller Tohumla Yetişiyor, Kendimle Mutluyum, Okulumu Seviyorum ve engelli öğrenciler için Tarıma Engel Yok Projeleri'nin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

EĞİTİM KONULARI

Büyükşehir'in çiftçiye yönelik gerçekleştirdiği eğitimlerin konuları şu şekilde: "Arı Yetiştiriciliği ve Organik Bal Üretimi, Bilinçli Gıda Tüketimi, Doğal Sabun Yapımı, Gıda Muhafaza Metotları, Güvenli Kesim Sağlıklı Tüketim, Kırsaldan Kente Güvenli Gıda, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Modern Bağcılık ve Yüksek Sistemlerin Kurulumu, Modern Meyvecilik, Modern Sulama Sistemleri, Organik Tarım ve Çilek Yetiştiriciliği, Sebze Yetiştiriciliği, Hijyen, Süt Sığırcılığında Bakım ve Beslenme, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği."

 

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu