Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Konya'daki ziraat odalarından Torku'ya dev destek


Fetullahçı Terör Örgütü mensubu oldukları ortaya çıktıktan sonra yurt dışına kaçan bazı FETÖ'cülerin 900 bin çiftçi ailesinin, üretici kooperatiflerinin iştiraki Konya Şeker'in bir markası olan Torku'ya yönelik sosyal medyada yapmış oldukları saldırı sonrası Konya'daki Ziraat Odaları açıklama yaparak Torku'ya destek verdi.

Yapılan açıklama şu şekilde:
 
"Öncelikle şunu ifade etmek istiyoruz Konya Şeker, 900 bin çiftçi ailesinin oluşturduğu kooperatiflerin bir iştirakidir. Konya Şeker, bir sermaye ya da bir şahıs şirketi değildir. Her hali ile milletin, çiftçilerimizin, üreticilerimizindir.
 
25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'un yönetime geldiği 1999 yılından sonra hızlı bir restorasyon dönemine girmiş, 2004 yılında Çumra'da kurduğu ikinci şeker fabrikası ile de bu restorasyon dönemi kalkınma ve büyüme dönemine dönüşmüş, o günden bu güne yapılan yatırımlarla Konya Şeker bir fabrikadan 45 tesise çıkmıştır.
 
Bu süreçte Torku, ülkemizin en değerli markalarından birisi haline gelmiş, marka değeri olarak da 1 Milyar Doların üzerinde bir değere ulaşmıştır.
 
Konya Şeker, Başkan Recep Konuk'un oluşturduğu vizyon ile çok önemli yatırımlar yapmış, Panagro gibi bölge hayvancılığımızın bel kemiği bir tesis, bölge çiftçimize alternatif üretim olanakları sunan Ayçiçek Ham Yağ Fabrikası, Bulgur Fabrikası, Un Fabrikası, Yem Fabrikası, Meyve Suyu Fabrikası gibi onlarca yatırımları Konya'mıza kazandırmış, çiftçiden 26 farklı ürünü doğrudan alır hale gelmiş, çiftçimize sadece ödediği bedel 2 Milyar 300 Milyon TL'ye çıkmıştır.
Yani, bir taraftan Konya Şeker büyümüş, ülkemize güvenli gıda sunmuş, diğer taraftan ise üreticimizi, ağılımızı, ahırımızı, bağımızı, bahçemizi, tarlamızı harmanımızı ülkemizin zenginliklerinden daha çok pay alır hale getirmiştir.
Bugün modern zamanların 3 önemli sektöründen birisi olan enerjide ülkemizin başat firmalarından birisi haline gelmiş, iki tane elektrik üretim santrali ile birlikte İSO 500'de 4 şirketi ile birlikte ülkemizin en önemli sanayi devlerinden birisi haline gelmiştir.
 
Konya'mızdan İSO 500'de 7 firma bulunmaktadır, bunun dört tanesi bir çiftçi kooperatifi iştiraki olan Konya Şeker'indir.
 
Netice itibariyle biz çiftçi temsilcileri olarak Konya Şeker'e nereden ve ne şekilde olursa olsun yapılacak bir saldırıyı kendimize yapılmış bir saldırı olarak göreceğimizi özellikle belirtmek istiyoruz.
 
Biliyoruz ki Konya Şeker'in hiçbir tesisinde ne bir işçi işinden olmuştur, ne de bir tezgah durmuştur, üretim devam etmektedir. Çiftçi kooperatifinin ürettiği ürünler Torku markası ile ülkemizde güvenli gıdanın merkezi olmaya devam edecek, çiftçimizin üretim güvencesi Konya Şeker'imize kem göz değemeyecektir.
 
Bu düşüncelerle, FETÖ'nün planlı ve sistemli olduğu anlaşılan böyle bir saldırıyı yapmasını telin ediyor, kınıyor ve kamuoyumuza saygılarımızı sunuyoruz.
 
 
Meram (Merkez Oda) Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, Akören Ziraat Odası Başkanı Ahmet Uğuz, Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingül, Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk, Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, Çeltik Ziraat Odası Başkanı Hasan Koca, Çumra Ziraat Odası Başkanı Süleyman Akbaş, Doğanhisar Ziraat Odası Başkanı Celal Mete, Emirgazi Ziraat Odası Başkanı İmran Yaman, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Güneysınır Ziraat Odası Başkanı Mustafa Akman, Hadim Ziraat Odası Başkanı Adem Arslanhan, Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, Ilgın Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kara, Kadınhanı Ziraat Odası Başkanı Arafa Soydan, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükharmancı, Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Tuzlukçu Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Avcı, Yunak Ziraat Odası Başkanı Yusuf Gülmez"

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu