Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Başkan Öztürk’ten Oda Alacaklarının tahsili nedeniyle açıklama

Bozkır Ziraat Odası 4 yıl ve üzeri alacaklarının tahsili için Kurban Bayramı sonrası borçların Amme alacaklarının tahsili kanununa göre icra yoluyla tahsile gideceğini duyurdu.  Yapılan açıklamada Odanın Genel merkezine olan geçmiş dönem borçlarının kapatılması için Genel merkezden yapılan talepler doğrultusunda odanın alacaklarının tahsili için işleme başlandığı belirtildi. 

Bozkır Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada odamıza kayıtlı olan çiftçilerin her yılın en geç Aralık ayında yıllık aidatlarını ödeme zorunlu olmasına istinaden ödeme yapmayan üyelerimizin belirlenerek amme alacaklarının icra yoluyla zorunluluğu doğmuştur.  Çiftçilerimizin mağdur olmaması için Kurban Bayramı öncesi ödeme yapmaları gerekmektedir.

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Öztürk yaptığı açıklamasında "Bozkır Ziraat Odası olarak 4 yıl ve üzeri alacaklarının icra yoluyla tahsiline gideceklerini belirterek "Amacımız Üzüm Yemek, Bağcıyı Kovmak değil" ancak odamızda 4 yıl ve üzeri borçlarını ödemeyen 550 üyemiz bulunmakta ve bu üyelerimizden alacağımız 180.000 TL civarında, Odamızın geçmiş dönemlerden kalan Genel Merkezine olan borcu 160.000 TL'dir.

Odamızın kalkınmasına yönelik çalışmak istiyoruz ama yukarıda ki durumlar elimizi ayağımızı bağlamaktadır. Genel Merkezimizden borçların ödenmesi yönünkinde ki talepler dolayısıyla istemesek de Kurban sonunda 4 yıl ve üzeri borçları bulunan 550 üyemizin borçlarının avukat yoluyla tahsiline başlayacağız.

Göreve geldiğimiz günden beri üyelerimizin mağdur olmaması için bu borçluların Nüfus sistemi olan Mernis'e kayıtlı güncel adreslerine borç bilgileri ve durumu özetleyen tebligatlar çekildi ve sonraki süreçlerde mahalle muhtarlarımıza borç tutarlarının yer aldığı askı tutanakları tebliğ edildi. Ancak çok az bir kısım harici geri dönüşler sağlanamadı.

Odamız ve çiftçilerimiz adına odamızın geçmiş dönem borçlarının kapatılarak güzel hizmetler yapabilmemiz için borçların tahsiline gitmeden önce son bir kez de sosyal medya ve yerel gazetemizden üyelerimize duyuru yapma gereği hissettik" dedi.

Odamız üyeleri üyelik borçları hakkında bilgileri 0 332 426 23 30 nolu telefon numarasını arayarak öğrenebilirler. 

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu