Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Bozkır’da Çiftçilere ücretsiz 12,5 Ton Macar Fiği Tohumu dağıtıldı.


Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında çiftçilere 12,5 ton Macar Fiği ücretsiz olarak dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının uyguladığı, İFAD (Uluslararası Kalkınma Fonu)'ın desteklediği Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında Bozkır ilçesinde Macar fiği tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.


Bozkır ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2019 yılı ilkbahar döneminde başvuruları alınan ve ilçedeki meraların üzerindeki baskının azaltılması amacıyla başvurusu kabul edilen çiftçilere yüzde yüz hibe şekliyle Macar Fiği Tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Bahar ayından başvuruları alınan Bozkırlı 92 üreticiye ekim yapmaları için toplam 12500kg Macar Fiği tohumu Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen programla teslim edildi.

Haber Video !!!

Dağıtım öncesi konuşan Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar " İlçemizde geçtiğimiz yılda Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğümüzden 10 Ton Nohut tohumu gerçekleştirildi.

Yapılan bu tür yüzde yüz hibelerde üreticiler belirlenirken dikkat edilmesini istediğimiz tek nokta üretime katkı sunan, kendisine fayda sağlayan ve bu şekilde memleketine faydalı olan insanlara bu hibelerin ulaştırılmasıdır. Sağ olsun Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerimiz bu konuda hassas davranarak titizlikle başvuruları değerlendiriyorlar.

Siz çiftçilerimize verilen her hibe bizleri sevindiriyor, sonuçta sizin refah seviyenizin artması demek Devletimizin tarım alanında güçlenmesidir. Sizlerden devlet olarak tek istediğimiz daha fazla üretmenizdir" dedi.

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen dağıtım programına Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı ve Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk ile çok sayıda çiftçi katıldı.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu