Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Bozkır Balı Markalaşıyor


2019 yılında hazırlanan 'KOP Destekliyor Bozkır Balı Markalaşıyor' projesi kapsamında Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Bünyesinde faaliyet gösteren Bozkırlı Arıcıların arıları için kullanmak üzere KOP tarafından desteklenen fondan şekeri üretim tesisini faaliyete geçirdi. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Bozkır'da 277 arıcı doğrudan bu tesisten yararlanmaya başladı.

Tesiste gerçekleştirilen ilk deneme üretimini inceleyen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş, Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dumru, tesisin Bozkır'a ve Bozkırlı arıcılara hayırlı olmasını diledi.

Tesis hakkında bilgiler veren Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş, 300 Bin TL'lik projenin KOP tarafından desteklendiğini belirtti, projenin 1. Kısmının tamamlanarak proje kapsamında da Bozkır'da faaliyet gösteren 277 arıcının bu projeden yararlanacağını söyledi. Projenin 2. Kısmında da şubat ayı içerisinde Bal Dolum ve Paketleme tesisinin kurulacağını vurgulayan Müdür Durmuş, 2 tesisin de şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Bozkır Balı'nın üretiminde ve markalaşmalaşmasında önemli bir mesafe aldıklarını belirten Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır Balının hak ettiği değeri almaya başladığının altını çizdi. Tesisin Bozkır'a ve Bozkırlı arıcılara hayırlı olmasını da dileyen Başkan Saygı, yapmış olduğu açıklamasında "Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin üretime dönük uygulamaya geçirdikleri her projeyi gönülden destekliyoruz. Kooperatifimizin üretmesi demek, Bozkır'ımızın kazanması demektir, vatandaşlarımızın kazanması demektir. Bizler de tüm imkanlarımızla kooperatifimizi desteklemeye devam ediyoruz. Bu düşünceyle de tesisin kurulumunda belediyemize ait bu üretim yerini kooperatifimize tahsis ettik. Uygulama aşamasına gelmek üzere olan birçok projeyi de birlikte yürütüyoruz. Bu projelerin hayata geçirilmesinde büyük emekleri bulunan Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Halil Durmuş'a, Proje Ekibimize ve Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanımız Hüseyin Dumru'ya teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde Bozkır'ımızda üretimi arttıracak nice projeleri hayata geçirmeyi temenni ediyorum" diye konuştu.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu