Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Ziraat Odalarından Bahar Kalkanı Harekatına Destek Açıklaması


Şanlı Türk Ordusunun tarihe altın harflerle adını yazdırdığı yeni bir destanla karşı karşıyayız. Bizler Türkiye'nin üreten güçleri olarak devletimizin, ordumuzun, hükümetimizin her daim yanında ve arkasında olduğumuzun Konya çiftçileri ve tarım paydaşları olarak bilinmesini istiyoruz.

Suriye'de 2011 yılı Aralık ayında başlayan özgürlük mücadelesinden bu yana Suriye halkı katledilip sürgüne zorlanmıştır. Daha önce Suriye konusunda Türkiye İran ve Rusya devletleri arasında Astana'da ve Soçi'de yapılan görüşmeler ve sonrasında varılan anlaşmalar gereği Suriye'nin batısında Türkiye sınırına oldukça yakın olan İdlib kenti çatışmasızlık bölgesi ilan edilmiştir.

Bu bölgede Türkiye çatışmaları önlemek için gözlem istasyonları kurmuş. Şanlı Türk askeri gece gündüz nöbet tutmuştur.

Ne yazık ki bu konuda İran, Rusya ve onların desteklediği Esed rejimi yönetimi verdikleri sözde durmadılar ve o bölgedeki çatışmalar devam etti.

Bugün gelinen noktada İdlib'de karadan ve havadan Rus ve rejim güçlerinin ölüm yağdırması sonucu aylardan beri katliamlar yapılıyor.  

Son olarak Soçi anlaşmasını hiçe sayan rejim ordusu Rusya'ya koordinatların verilmesine rağmen askerlerimizin bulunduğu üs bölgesine hava saldırısı düzenleyebilecek kadar gözünü karartmış ve 34 Mehmetçiğimizin şehit olmasına neden olmuştur.

Şimdi bütün dünya görecek ki yapılan saldırıların sonucu karşısında diz çökecekler ve bedelini en ağır biçimde ödeyeceklerdir.

Suriye'den sonra savaşın Türkiye'ye sıçrayacağı planlarının güçlü bir öngörü olduğunu gören Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarına yakın bölgelerin terör örgütlerinden temizlenmesi adına yaptığı operasyonlarla dünyaya güçlü bir devlet olduğunu göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin almış olduğu Bahar Kalkanı Harekatı Kararını çiftçilerimiz adına Konya Ziraat Odaları ve Konya Tarımsal Üretici Birlikleri olarak atılmış en olumlu adım olarak görmekteyiz ve sonuna kadar destekliyoruz.

Katil Esed ve destekçilerinin Türk Milletine karşı gelmesinin bedelini ödeyeceklerini biliyoruz. Şehitlerimizin kanları misli ile alınmış ve alınmaya da devam edilecektir.

Bütün dünya şunu da çok rahat görecek ki 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonuç alamayan hainlerin devletimizin gücünü bir kez daha anlayacağının ve bundan böyle Türkiye söz konusu olduğunda endişelerinin artacağını bilmeleri gerekir.  Türkiye Cumhuriyeti devleti Ortadoğu'da söz sahibi olduğu gibi dünyada da söz sahibi olmaya devam edecektir.

Gerek sahada, gerekse masada Türk halkının haklarını koruma adına mücadele eden devletimizi ve onu yöneten Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Mehmetçiğimizin yanında yer aldığımızı kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

TÜRK MİLLETİ OLARAK BİZ NE DESTANLAR YAZMADIK Kİ YENİLERİNİ YAZMAYALIM.

Rıfat KAVUNEKER                                 Murat YAĞIZ
İl Koordinasyon Kurulu ve                                  Konya Merkez Meram
Karatay Ziraat Odası Başkanı                                    Ziraat Odası Başkanı

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu