Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Başkan Öztürk 2020 yılı Çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) uzatılmalıdır.


Bozkır Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ÖZTÜRK yapmış olduğu açıklamada, "Başta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yurt dışında olup ülkemize gelemeyen birçok çiftçinin ve yine Koronavirüs salgını nedeniyle il dışında olan ve 65 yaş üzeri çiftçilerimiz başta olmak üzere köylerde ve başka illerde ikamet edenlerin de büyük çoğunluğu 2020 yılı Çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıt yaptıramadı. 

Kayıtlarını yaptıramayan bu gruptaki üreticilerimiz 2020 yılı mazot, gübre ,fark ödemesi vb desteklerden maalesef faydalanamayacaktırlar" dedi. "SÜRE UZATIMI GEREKLİ" Türkiye'de ve Bozkır'dada geçimini çiftçilikle ile sağlayan üreticilerinin Mayıs ayındaki ani sıcaklık dalgalanmaları ile büyük kayıp yaşadığını, ifade eden Başkan ÖZTÜRK, "Yine geçen günlerde belirli bölgelerde yağan dolu ve şiddetli yağışlarla da meydana gelen hasarlar üreticilerine büyük zararlar verdi. 

Üreticilerimiz en azından devlet desteklerini alabilirlerse bir nebze faydası olur ve zararlarının bir kısmını karşılar. Ancak bunun için ÇKS kaydı şart ve yukarıda bahsettiğim özellikle Kovid-19'dan dolayı dosya yaptıramayanlar bu desteklerden faydalanamayacaklar. Bu yüzden süre uzatımı gereklidir. 30 Haziran'da sona eren Çiftçi Kayıt Sistemi kısaca ÇKS başvuru süresi milletimiz için canla başla çalışan çiftçilerimiz için mutlaka uzatılmalıdır" diye konuştu.

Başkan ÖZTÜRK, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Hala sürmekte olan Koronavirüs salgını, tarım sektöründe de göz önüne alınarak tarımsal üretim yapan çiftçilerimizin bu mağduriyetinin giderilmesi hususunda Çiftçi Kayıt Sistemi ( ÇKS) başvurularının en az Aralık ayı sonuna kadar uzatılmasını beklemekteyiz, bu konuda gün geçmiyor ki birçok çiftcimiz Ziraat odamıza gelip kayıtlarını nasıl yaptırabileceklerini soruyor." Dedi.  

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu