Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

ÇKS başvuru tarihi uzatıldı

30 Haziran'da sona eren ÇKS başvurularının 1 Eylül'e kadar uzatıldığını açıklayan Bozkır ilçe Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, çiftçileri müdürlüklere beklediklerini açıkladı. 

Bozkır ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçileri yakından ilgilendiren önemli bir duyuru yaptı. Bu kapsamda 30 Haziran'da sona eren 2020 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül 2020'ye kadar uzatıldığı açıklandı. Konuyla ilgili müdürlükten yapılan açıklamada, "Çeşitli nedenlerle başvuru yapamayan çiftçilerimizi "Devlet desteklerinden faydalanma noktasında mağdur olmamaları için" ilçe müdürlüklerimize bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

ÇKS'nin önemine değinen İlçe Müdürü Halil Durmuş  "Kayıt sistemi sonucu 2020 yılı ekili ve dikili alanlar belli olmuş oluyor. Ekim tablosu ortaya çıkıyor. Rekolte tahminleri de bu sayede yapılıyor. Sisteme kayıtlı olunca tüm bu bilgiler elimizde oluyor" ifadelerini kullanmıştı. Durmuş, ayrıca kayıt sistemiyle bağlantılı olarak gübre ve mazot destekleri için de güncelleme yapıldığını sözlerine eklemişti. 

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu