Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

​DÜNYANIN GÖZÜ BOZKIR TARIMINDA


Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün uyguladığı projeleri yerinde inceleyerek bilgi alışverişinde bulunmak üzere Fas 'tan bir heyet ilçemizi ziyaret etti.

24 Mart tarihinde ilçemizi 19 kişilik Fas Bakanlıkları Yetkililerinden oluşan bir heyet ziyaret etti. Fas Tarımsal Kalkınma Ajansı ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) yetkililerince organize edilen teknik gezide Fas ülkesindeki Bakanlık uzmanları tarımsal projelerimizi yerinde incelediler. 

Ziyaret kapsamında İlçe Müdürlüğümüzce Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen projelerden Portatif Güneş Enerjili Sulama Sistemleri, Bal Dolum ve Fondan Şeker Üretim Tesisi, Bozkır Elması Bahçesi ve coğrafi tescilli ürünümüz olan Bozkır Tahini İşletmesi ziyaret edilmiştir. 

Ziyaretler esnasında Bozkır Tahini, Bozkır Balı ve Bozkır Elması ikram edilen üreticilerimiz bu ürünlerini ülkelerinde de bulunması gerektiğini dile getirerek ticaret kanallarının geliştirilmesi yönünde çalışmalarda bulunacaklarını da dile getirdiler. 

Gerçekleştirilen teknik gezide İlçe Müdürü Halil Durmuş güneş enerjili tarımsal sulama sistemlerinden, ilçemizin öne çıkan değerleri Bozkır Elması, Bozkır Balı ve coğrafi işaretli ürünümüz Bozkır Tahininin üretim aşamaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Projelerimizin yanında İlçemiz kültür değeri olan kaşık oyunu ve bozkır oyun havaları da misafirlerimize tanıtıldı. IFAD ve Tarım Bakanlığı personellerinin de bulunduğu gezide gerçekleştirilen projeler ilgi odağı oldu.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu