Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

ÇKS (Tarla Parası) kayıtları için son gün 31 Aralık !!!


Bozkır Ziraat Odası Başkanlığı, 2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

ÇKS'de değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 23 Eylül 2022 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konuyla ilgili  Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk yaptığı açıklamada çiftçilere geç kalınmaması uyarısında bulunuldu.

Başkan Öztürk Yaptığı açıklamada "Çiftçilerimizin  Tarım Bakanlığınca uygulamada olan Mazot ve Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteği, Sertifikalı Tohum Üretimi Desteği, Sertifikalı Fidan/Fide Kullanımı Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Hububat- Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Küçük Aile İşletmesi desteği, Yem Bitkileri Desteği, Katı Organik –Organomineral Gübre Desteği, Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Desteğinden faydalanabilmeleri için ÇKS'ye kayıtlı olma zorunluluğu bulunmaktadır. 

2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt ve güncellemesi için başvuruda bulunmayan üreticilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve bahsedilen desteklemelere müracaat edebilmeleri için 31 Aralık 2022 tarihi mesai bitimine kadar İlçe Müdürlüğümüze kayıtlara esas evraklar ile müracaatta bulunmaları önem arz etmektedir. 

31 Aralık 2022 tarihine kadar başvuruda bulunmayan üreticilerimiz Tarım Bakanlığınca uygulamada olan ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden yürütülen desteklemelerden faydalanamayacaklar. Üreticilerimize Önemle Duyurulur." dedi.

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu