Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

​Ziraat Odasına, Göksu Taşeli Projesinden 1.443.750₺ Kepçe Hibesi


Konya'nın Bozkır ilçesinde Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamının, Ekonomik yatırım hibe programı dahilinde Bozkır Ziraat Odası ve SS Sarıoğlan Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliği ile 1.443.750₺ değerinde Kazıcı Yükleyici hibesi kazandırıldı.  

Program kapsamında yüzde seksen hibeli olarak ilçeye kazandırılan Kazıcı Yükleyici Bozkır Ziraat Odası aracılığı ile bahçe tesisi, teraslama çalışmaları ve her türlü tarımsal işlemlerinde ilçedeki üreticilerin hizmetine kullandırılacak.  

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş yaptığı açıklamada "Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında ilçemizdeki tarım arazilerinin eğimli arazilerden oluşması nedeniyle iki yıldır hazırlıklarını tamamladığımız ve ilçemiz üreticilerin hizmetine sunulacak olan Kazıcı Yükleyici ekipmanını üreticilerimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  

Tarımsal anlamda İlçemizde bulunan 153 bin dekar eğimli arazinin teraslama ve kirizma çalışması yapılarak üretime kazandırılması ve ilçe ekonomisine katkı sağlaması için ihtiyacımız olan bu makinayı Bozkır Ziraat Odası ve SS Sarıoğlan Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliği ile ilçemize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.  


Göksu Taşeli Kalkınma Projesinden temin edilen Kazıcı Yükleyici ekipmanı teslim alan Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk yaptığı açıklamada "Göreve geldiğimizden bugüne kadar ilçemizde tarımsal üretim ile iştigal eden ailelerimizin vatandaşlarımızın tarımsal girdi maliyetlerini düşürmek ve rekolteyi yükseltmek için çalışmalar yapmaktayız.

Çiftçilerimize bu kapsamda Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle birlikte KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca 3 proje gerçekleştirdik.  

Hayata geçirilen projeler kapsamında Odamız makine parkurumuzu daha önceden oluşturmuştuk ve makine parkurumuzda 9 adet makine bulunmakta olup bugün itibariyle kazıcı yükleyiciyle makine parkurumuza dahil etmiş bulunmaktayız.

Yeni Kazıcı Yükleyici ekipmanımızla ilçemizde âtıl vaziyetteki yeni tarım arazileri oluşturabilecek ve üreticilerimizin üretim miktarını artırabileceğiz. Bu hizmet aracımızla hem üreticilerimizin girdi maliyetini düşüreceğiz hem de ilçemizdeki üretimi artırarak vatandaşlarımızın refah seviyesini arttıracağız. Günden güne artan ekipmanlarımızla çiftçilerimiz ellerinde olmayan ekipmanları odamızdan temin edebilecek.  

Bugün teslim aldığımız makinemizin Odamıza kazandırılmasında emeği geçen Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve S.S. Sarıoğlan Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifine odamız ve çiftçilerimiz adına teşekkür ederim" dedi.  

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu