Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Öztürk Güven tazeledi.


Bozkır Ziraat Odası Başkanlığı'nın 5. Olağan Genel Kurulu, Bozkır Belediyesi Düğün salonunda gerçekleştirildi.  

Bozkır Ziraat Odası Başkanlığı'nın 5. Olağan Genel Kurulu Bozkır Seçim kurulu tarafından 11.02.2023 Tarihinde 52 Mahalle delegesinin katılımıyla gerçekleştirildi.  


Mevcut Oda Başkanı Ali Öztürk ve bir önceki dönem Oda Başkanı Ali Köse'nin başkan olmak için yarıştığı seçimde Mevcut Oda Başkanı Ali Öztürk Güven tazeleyerek 36 oya 15 oy farkla Bozkır Ziraat Odası Başkanı oldu.  

Ülkemizi yasa boğan ve 10 ilimizde meydana gelen deprem dolayısıyla buruk bir atmosferde gerçekleştirilen seçim Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra tüm delegelerin oylarının kullanmasıyla sonlandırıldı.  

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk yaptığı seçim konuşmasında "Sayın divan.  

Sayın delegeler.

Saygıdeğer üyelerimiz değerli misafirler Bozkır ziraat odası başkanlığımızın 5. Dönem olağan genel kurulumuza hoş geldiniz sizleri saygı ile selamlıyorum.  

Ülkemizi yasa boğan ve 10 ilimizde meydana gelen deprem dolayısıyla bizlerde büyük bir üzüntü içindeyiz. Deprem ateşi sadece düştüğü yeri değil 85 Milyon vatandaşımızın yüreğini yakmıştır. Ancak seçim takvimimiz önceden kararlaştırılmış olmasından dolayı büyük bir üzüntü içinde olsak ta seçimi gerçekleştirmek durumunda kaldık. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyorum.  

2019 yılında sizlerin takdirleri ile göreve geldiğimiz gün şeffaf bir yönetim anlayışı içinde odamızın ve üyelerimizin kapasitesini artırmaya vermiş olduğumuz sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğu ile bugün yine sizlerden görev talep etmek için karşınızda bulunuyoruz.  
Yine bir önceki dönemde sizlerden görev talep ederken odamızın aracını sadece odamızın zorunlu işlerinde kullanacağımıza dair söz vermiştik. Çok şükür bugün o sözümüzü de yerine getirmiş olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum.  

Görevde olduğumuz dört yıllık zaman dilimi içerisinde odamız tarafından üreticilerimizin kapasite artırımı ve sorunlarının çözümü noktasında gayretlerimizden de kısaca sizlere bahsetmek istiyorum. Sarıoğlan bölgemizde en büyük problem olan kadastro problemini ilçe millet vekillerimiz sayın Ziya Altunyaldız ve  sayın Mustafa  Kalaycı beylerin desteği ile çözümü noktasında çalışmalar sahada başlamış olup en kısa sürede tamamlanacaktır.  

Sizlerin huzurunda da sayın vekillerimize bu konuda bizleri yalnız bırakmayıp torba yasaya bir madde ekleterek işin çözüme kavuşmasında vermiş oldukları destekler için teşekkür eder saygılarımı sunarım.  

Genel merkezimiz ile yürütülen uzun görüşmeler sonucunda odamıza iktisadi işletme kurulması için izin alarak iktisadi işletmemizi de kurmuş bulunmaktayız. İktisadi işletmemizin kurulmasına mütakip kollarımızı projeler için sıvayarak kalan paramız ile traktörümüzü satın aldık. Sonrasında çevre ilçe odaların hiçbirinde bulunmayan makine parkurumuzu oluşturmak için ilçe tarım müdürlüğümüz ile ortak projeler hazırlayarak odamız bünyesine yüzde 90 hibeli olmak kaydı ile bir adet havalı mibzer 1 adet taş kırma makinesi 1 adet 8 tonluk katı gübre dağıtma makinesi 1 adet slaj biçme makinesi 1 adet balya makinesi 1 adet traktör arkası çapa makinesi 1 adet patates sökme makinesi 1 adet traktör ön yükleyici ve Pazar alanı içinde kaç yıldır boş olup kirasını ödediğimiz  dükkan içerisine 1adet soğuk hava odası kazandırdık.  

Bunların yanında odamıza 1 adet kepçe almak için iki yıl yoğun uğraş vermemize rağmen yasa gereği kepçe konusunda odamızın hibeden yararlanamamasından dolayı bozkırmıza bu kepçeyi kazandırmak için ilçe tarım müdürlüğü ve Sarıoğlan kalkınma kooperatifimiz ile iş birliği yaparak kepçemizi bozkırımıza kazandırdık. Şubat ayı sonu itibarı ile Sarıoğlan kooperatifi ile iş birliği anlaşmamızda ön görüldüğü üzere kepçemizde odamız tarafından üreticilerimize hizmet etmeye başlayacaktır. Buradan kooperatif başkanımıza da bozkırdan bu hizmetin kaçmaması için elini taşın altına koyduğu için teşekkür ederim.  

Ayrıca güz döneminde bozkır belediye başkanımız sadettin saygı ile görüşmeler sonuucu odamıza kazandırdığımız patates sökme makinesinin tamamlayıcısı olan patates ekim makinesi için de bahar dönemi için hemşerimiz meram belediye başkanımız sayın Mustafa Kavuş beyden söz almış bulunmaktayız.  

Bu vesile ile odamız üreticilerimize her zaman sınırsız destek veren Bozkır Belediye Başkanımız sayın Sadettin Saygı'ya ve Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuşa balya makinemizi odamıza hibe eden Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Uğur İbrahim Altay'a sizlerin huzurunda şahsım kurumum ve üreticilerim adına sonsuz teşekkür ederim.  

Atalarımızın da dediği gibi aynası iştir kişinin lafa bakılmaz diyerek sözlerimi sonlandırırken sayın divanı siz sayın delegelerimizi ve kıymetli misafirlerimizi saygı ile selamlıyor. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.  

Bozkır Seçim Kurulunun yaptığı oy sayımı sonrasında Ali Öztürk 36 oy, Ali Köse 15 oy ve 1 adet geçersiz oyla seçim sonlandırıldı.  

Seçim Sonrasında Bozkır Ziraat Odası Yeni Yönetim Kurulu ve Meclisi şu şekilde gerçekleştirildi;

YÖNETİM KURULU  
  1. Ali ÖZTÜRK
  2. AHMET ARIK
  3. ABDULLAH ÇINAR
  4. YÜKSEL SOYLU
  5. METİN İLHAN
  6. HALİL İBRAHİM KEKLİK
  7. SALİH ARI
MECLİS KURULU
  1. ALİ ÖZTÜRK                                                    
  2. HASAN AKIN              
  3. AHMET ARIK  
  4. FATİH ÖZER    
  5. METİN İLHAN                        
  6. HALİL İBRAHİM KEKLİK
  7. ABDURAHMAN TOPÇU
  8. YÜKSEL SOYLU                                                
  9. MEHMET DEMİREL                                        
  10. MEHMET ALİ ERAT
  11. AYHAN ÜNVER
  12. SEYİT ASLAN
  13. ÖMER SALATAN
  14. LÜTFÜ ÇETİN
  15. SALİH ARI                        
  16. ZEKİ GÖKSU
  17. ÜNAL DOĞAN
  18. MUSTAFA KÜÇÜK
  19. SEYİT ALİ ARICI
  20. ABDULLAH ÇINAR 

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu