Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

​Bozkırlı Çiftçilerden Kuru Bakliyat kampanyasına yoğun destek.


Ülkede yaşanan son afetten sonra Bozkır ve çevresinde ikamet etmeye başlayan Depremzede ailelere yönelik Bozkır Ziraat Odası tarafından organize edilen "kuru gıda yardım kampanyasına" çiftçiler ve vatandaşlardan yoğun destek.


Konya'nın Bozkır ilçesinde başlatılan kuru gıda kampanyasına Bozkırlı çiftçiler kendi ürünleri olan Nohut, Mercimek ve Bulgur olmak üzere çok çeşitli kalemlerde yardım göndermeye başladı. Ziraat Odası tarafından yapılan bu kampanyayı duyan vatandaşlarda marketlerden aldıkları kuru bakliyat ve makarna gibi ürünlerle destek veriyor.

Kuru Gıda Kampanyasında Toplanan yardımlar Bozkır ve çevresine yerleşen ailelere bölgede ikamet ettikleri süre boyunca haftalık periyotlarla dağıtılacak.

Kampanya hakkında bilgi veren Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk "Ülkemizi yasa boğan ve 10 ilimizde meydana gelen deprem dolayısıyla bizlerde büyük bir üzüntü içindeyiz. Deprem ateşi sadece düştüğü yeri değil 85 Milyon vatandaşımızın yüreğini yakmıştır.

Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyorum.

Deprem sonrasında Bölgemize tanıdık vesilesiyle veya hayırsever vatandaşlarımızın evlerini açmasıyla gelen kardeşlerimize yönelik olarak bir yardım kampanyası düzenleme gereği hissettik. Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin desteği ile üyelerimizin kendi ürünleri olan kuru bakliyatları toplayarak ilçemize yerleşen bu ailelere ulaştırmak istedik. Üyelerimizden destek geliyor ve üye olmayan vatandaşlarımızda marketlerden aldıkları kuru bakliyat cinsleriyle destek veriyorlar.

İlçemizde hanelere yerleşen ailelerimiz bir günlük veya bir haftalık gelmedikleri için Bozkır Ziraat Odası olarak düzenlenen Kuru Gıda yardım kampanyası süreli değil daimî bir kampanyadır. Süre belirtilmeden devamlı olarak odamıza aynı yardımlarınızı getirerek veya vatandaşlarımız bulundukları mahalle muhtarına yardımlarını ileterek odamızın oradan teslim almasını sağlayabilirler.

Çiftçilerimizin odamıza göndermiş oldukları kuru gıdalar odamız personelleri tarafından bir ailenin haftalık kullanımına uygun olarak paketlenerek kuru gıda paketi olarak ailelere Kaymakamlık kanalıyla ulaştırılacaktır.

Düzenlemiş olduğumuz kampanyamıza desteklerini esirgemeyen tüm çiftçilerimize ve hayırseverlerimize teşekkür ederiz" dedi.


0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu