Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

​Bozkır’da Elma yetiştiriciliğinde yapay zekâ dönemi başlıyor.


Konya'nın Bozkır ilçesinde Elma üretimi gerçekleştiren üreticiler için Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapay zekâ duyurusu yapıldı.  

Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada Teknolojik araçlardan yararlanarak Elma üreticilerin zararlılara karşı korunacağı ve zararlılar için gereksiz ilaç kullanımından üreticilerin kurtulacağı belirtildi.  

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş yayımladığı mesajında "Bozkır da tarımı teknoloji ile buluşturmaya devam ediyoruz.  

İlçemiz önemli üretim kalemlerinden biri olan elma yetiştiriciliğinde, üreticilerimizin daha düşük maliyetle daha kaliteli ve güvenilir ürün üretmelerine katkı sağlayacak yapay zekâ sistemini bugün itibarı ile kullanıma almış bulunmaktayız.  

Üreticilerimizin hizmetine sunulan yapay zekâ sisteminde elma bahçelerinde zararlı böcekleri fotoğraftan tanıyabilen optik yüksek çözünürlüklü kamera sistemi ve yapışkan plakalı bir böcek tuzağı mevcuttur. Böceklere özgü feromon cazibesi yardımıyla böcekleri yakalamak için tasarlanmış ve geliştirilmiştir.  

Feromon sayesinde yapışkan tuzağa yakalanan elma iç kurdu zararlıları tespit edilerek üreticilere gerekli uyarılar yapılmaktadır. Uyarılar sonucu gereksiz bitki koruma ürünleri uygulamalarını önlemek, uygun zamanda ve uygun dozda ilaçlama yapılması amaçlanmaktadır" dedi.  

 

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu