Başkan Yönetim Meclis Personel Tarım Köşesi Videolar iletişim Kayıt Olma Banka Hesabımız Sorular Cevaplar

Bozkır Ziraat Odasından Üyelerine Tarım Bağkur bilgilendirme duyurusu.

Bozkır Ziraat Odası Çiftçilerine bilgilendirme mesajı yayınladı. Bozkır Ziraat Odasından yapılan açıklama şu şekildedir;
"Üyelerimize Önemli Duyuru!!!

Odamız üyesi olan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar, 65 yaşı altı olanlar ve muafiyeti bulunmayanlara Sosyal Güvenlik, Tarım Bakanlığı verilerine göre Tarım Bağkur'u çıkarmaktadır.

Adresinize posta yoluyla veya Bağkur çıkması dolayısıyla sağlık yönünden sosyal güvenceden (GSS) faydalanamama durumlarında söz konusu üyelerimiz odamıza gelerek Tarımsal gelir tespiti başvuru dilekçesini alarak bağlı bulundukları İlçe Tarım Müdürlüğünden gelir tespiti yaptıracaktır.
İlçe Tarım Müdürlüklerinden tarımsal gelirini tespit ettiren çiftçilerimiz Agari ücretin altında çıkan aylık gelir belgeleriyşe odamızdan muafiyet belgesi alarak SGK'dan muaf olabilirler.

İlçemiz çiftçileri İlçe Tarım Müdürlüklerinden yapacakları gelir tespitinde %90 oranında Asgeri ücretin altında gelire sahip oldukları için Sosyal güvenlik tarafından başlatılan bağkur hizmetini durdurabilirler. 

Söz konusu Bağkur üyeliği başlamış olan ve Bağkur yatırmak isteyen üyelerimizin adreslerine gelen SGK  yazısına binaen herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur." denildi. 

0 Yorumlar

Ekipmanlarımız

Bozkır'da Hava Durumu